fredag den 18. maj 2018

Svampe i haven

I efteråret dukker der mange svampe op i haverne, og mange haveejere så helst, at de ikke var der. Nogle synes deres tilstedeværelse skæmmer haven , og . Haveejere oplever ofte at se svampe forskellige steder i haven. Måske vokser de i græsplænen, måske i kompostbunken, ja på stammerne af . Svampejagtens arter er først og fremmest svampe der er lette at kende.


Svampe i haven er meget normalt i Danmark.

Her giver vi et overblik over spiselige, giftige og andre svampe, som kan vokse i din egen have. Jeg ved da jeg har stået med svampe som jeg var glad for jeg ikke smagte på da jeg efterfølgende kom hjem og opdagede hvad det var. De holder nogle år og bliver . Gør noget godt for såvel din gane som de nyttige småkravl i haven ved at dyrke. Men når først de gør det, kan du til gengæld høste af de lækre svampe to-tre . Tekst: Ole Laursen og Susie Langebæk.


Lamellerne er chokoladebrune næsten sorte på modne svampe. På unge eksemplarer starter farven som en svag rosa siden bliver den tydelig .

Blandt de svampe , der spiller en stor rolle som skadevoldere bl. Det er primitive svampe , der ikke danner frugtlegemer ( paddehatte) . De orange-røde farver er ved at have overtaget i skovene, og i skovbunden vælter svampene frem. Både de spiselige og de knapt så spiselige. Svampene i græsplænen er ikke tegn på mistrivsel i haven. Ifølge Haveselskabets ekspert i svampe , Jacob Heilmann-Clausen, er der tale om . Læs også: Saml æblerne i haven op uden at få ondt i ryggen.


Men pas på me hvad du tager med hjem og spiser, for har du de forkerte svampe med i kurven, kan man dø af det, lyder advarslen fra . Vi har her samlet vores udvalg af keramik paddehatte og keramik svampe til haven. Keramik paddehatte i forskellige farver og i forskellige størrelser. Ud over at der er mange flotte farver i haven lige nu, så findes der også mange flotte skulpturelle svampe , som man måske overser lidt. De fleste svampe er ikke farlige, men nogle er så giftige, at det kan give alvorlige symptomer at spise dem. Synes du, at det er spændende at dyrke dine egne grøntsager?


Så vil du helt sikkert synes godt om vores pakker med Dyrk-Selv- Svampe. Som forælder kan man fjerne svampe fra haven og holde ekstra godt øje med de små pilfingre, når man er ude i naturen, siger leder af . Fugtigt og mildt vejr er nemlig grobund for svampe , og selv om du. Hos Hobby Haven kan du finde produkter, som kan bekæmpe svampe angreb i dine planter.

På lager Baymat Ultra SE - 100ML. Pynt til haven – indisk murstensform med husløg og keramik svampe til haven. Download betagende gratis billeder om Haven Svampe.


Ager Champignon kan med fordel dyrkes i haven. Jeg har en del forskellige spiselige svampe i haven.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg