torsdag den 10. maj 2018

Råger fredet

En mindre rågekoloni har gjort foråret ulideligt for beboerne i nærheden af Bækdalen. Borgere spørger, hvorfor de larmende råger er fredet. Desperate husejere til regeringen: - Lad os nu skyde fredet fugl.


Det er jo fint at have råger , det er en spændende fugl, men vi skal prøve at . Det betyder dog ikke, at der ikke er . Kolding: Nu lander problemet med skrigende og skidende råger på miljøministerens bord.

Rågen er fredet efter jagtlovgivningen. Se vores indslag om det nye våben mod råger her. Råger og rågekolonier i byer er for nogle en glæde – for andre en gene.


Råger yngler og overnatter i større eller mindre kolonier. Den er fredet og må ikke jages. Unge råger mangler det lyse område ved basis af næbbet. Hver morgen ved femtiden vækker skrigende råger Lisbeth og Ole Sundall.


Alle tilladelser til at bekæmpe råger i Himmerland udgår fra hans kontor.

De danske råger er overvejende standfugle, men nogle trækker i strenge. Den stjæler også føde, som andre hamstrende råger har gemt. Men rågen er som førnævnt fredet , regulering af råger kan hindre bestanden i at blive større – og mindske den - det fjerner ikke eksisterende rågekolonier.


Som udgangspunkt er råger fredet og reguleringen vil kun finde ste hvor fuglene vurderes at genere mennesker i så høj gra at det truer borgernes sundhed. Råger gener, og nu skal miljø- og klimaudvalget i Odsherred Kommune se nærmere på, hvordan det kan lade sig gøre at bekæmpe fuglen. Odense Kommune foretager flere steder regulering af råger i samarbejde med Dansk . EU-fuglebeskyttelsesdirektivet. Fredningen gælder også æg og unger. Rågeunger uden for reden må dog reguleres i . Råger er fredet og må derfor kun reguleres med en tilladelse fra . Råger er et kæmpe problem, når de laver kolonier tæt ved byer.


Du kan søge Naturstyrelsen om tilladelse til at regulere råger på. Råger er store, sorte kragefugle, som bygger deres reder i kolonier i gamle. Læs her, hvad der kan gøres, hvis du oplever problemer med råger. Han har været på jagt efter råger , siden han var barn, men i dag er det.


De sidste år er bestanden af råger vokset eksplosivt. I de seneste år er en stor flok råger flyttet ind i de høje træer i. Problemet er, at rågen er en fredet fugl.

Hvorfor er rågerne overhovedet fredet , når de efterhånden er så talrige, at de er . Ringsted Kommune har fået dispensation til at . Duer, måger og råger samlet i større flokke, kan være et problem i byen. Det er dog muligt for en grundejer at søge om . Modelfoto: De nu fældede reder tilhørte råger , som den på billedet. Hvorfor skal råger blive ved med at være fredet når der er for mange af dem?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg