tirsdag den 14. oktober 2014

Bygga altan bygglov

Om du ska bygga en altan , en uteplats eller ett inglasat uterum kan du behöva bygglov. Det beror på hur du vill bygga och var din fastighet . Det finns vissa undantag från kravet på bygglov om du har ett en- eller ett tvåbostadshus. Du kan få bygga uteplatser, skärmtak, friggebodar, . Funderar du på att bygga altan , men är osäker på om du behöver. En av förenklingarna är slopat krav på bygglov för utbyggnader på upp till .

Går du i bygga - altan -tankar? Drömmen för många hus- och radhusägare, med eget trädäck på tomten. Men vilka regler gäller egentligen – krävs det bygglov ? Du kan uppföra en altan utan bygglov , där altangolvet inte någonstans ligger . Behövs bygglov för att bygga en altan runt huset?


Om inte, får man bygga hur stor altan som helst? Bygga trädäck som ställvis är högre än 1. Vi måste ha bygglov för altan !

Tänk på att om du önskar bygga en altandörr i samband med . Visa saker kräver bygglov andra en bygganmälan. Följande saker kräver oftast bygglov. Behöver du bygglov för att bygga altan och pool?


Det är främst höjd och utförande som avgör om en altan är en tillbyggnad eller inte. En altan kräver bygglov om den räknas som en tillbyggnad. Om det finns möjlighet att du kan få bygglov uppmanar vi dig att söka det i efterhand. Kan du inte få bygglov , till exempel om du byggt där man inte får bygga , . Ta kontakt med kommunens kontaktcenter om du är osäker på vad som gäller för det du ska bygga.


Du kan bygga en altan utan bygglov om altangolvet är max meter högre än marken. Du får utan bygglov bygga en . För både altan , uteplats och skärmtak behöver man ha koll på vad. Om du har ett en- eller tvåbostadshus får du bygga skärmtak utan bygglov över uteplatser, . En del åtgärder får du göra utan att varken söka bygglov eller göra en anmälan. Altandäck på plint får du normalt bygga utan bygglov upp till en viss höjd . När du ska bygga altan , uteplats eller skärmtak ska du tänka på att inte bygga närmre tomtgräns än 5. Undantag, då det blir krav på bygglov även för altan och veranda: om åtgärden.


Vill du bygga in din terrass eller altan eller sätta upp ett staket runt om, gäller andra.

Ja, du behöver normalt bygglov om din terrass eller altan är högre än.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg