torsdag den 9. oktober 2014

Stormkjøkken rødsprit

Så derfor har vi flere sett med stormkjøkken som vi bruker. Disse finnes i mange varianter, men det vanligste er de som bruker rødsprit som brennstoff. De brukte stormkjøkken til å lage mat, og det hadde gått tomt for rødsprit i koppen.


De lagde mat, og brenneren gikk . Noen som har erfaring med hvor mye rødsprit til.

Stormkjøkken - hvordan bruke det? Et av mest kjente rødspritapparatene er Trangia stormkjøkken. Enten du setter opp teltet i villmarka eller på campingplass, er det både kjekt og praktisk med et stormkjøkken. Vi har i alle år brukt Trangia . Hvert år skades flere personer i Norge som følge av ulykker med stormkjøkken som bruker rødsprit.


Dette er høyaktuelt i disse dager, hvor . For mange går rødsprit og stormkjøkken hånd i hånd.

Bruk heller gass, er oppfordringen fra speiderlederen. Jeg skal på telttur i morgen, og i mangel på parafinprimus har jeg fått ordnet meg et stormkjøkken (Går på rødsprit ). Det jeg lurer på er om jeg kan bruke dette . Brenneren fylles med rødsprit som tennes på, plassers i . Når vi lager mat ute er et stormkjøkken det perfekte valg for de fleste av oss. Det er effektivt, stille i bruk. Markaskolen, Hvordan tenne stormkjøkken ? Spritbrennere fyres med rødsprit som helles opp i en koppformet. Brennstoff for spritkjøkken, stormkjøkken og fonduegryter.


Kan med fordel også brukes ved rengjøring av vinduer og speil, samt . Jeg har alltid brukt stormkjøkken som bruker rødsprit som brensel når jeg er på tur, men nå i det siste har jeg vurdert å gå over til noe annet. Husk at gass er som rødsprit og krever en viss temperatur for å brenne godt. Gassen kan bli sørpete” når temperaturen er lavere enn minus grader. Gass brenner også mye renere enn rødsprit , dermed er problemene.


Passer alle Trangia stormkjøkken , men også de fleste andre merker.

To elever er skadet etter at noen helte rødsprit på et bål under en skoletur. Rødsprit brukes blant annet som brennvæske i stormkjøkken. Rødspriten har tilsatt et stoff for at den ikke skal drikkes.


På lengre fjellturer der man må spare på vekt, kom spm om det var best å bruke gass kontra rødsprit til matlaging i stormkjøkken. Typisk er rødsprit på plastflaske fra bensinstasjonen og en brenner som. Frænas tidligere lensmann Nils. Kan man ta med ett brukt , men rengjort, stormkjøkken ( rødsprit ) i innsjekket bagasje?


Dette utgjør omtrent forskjellen i vekt mellom en lett parafinprimus og en spritbrenner. Det finnes en rekke ulike brennere som drives på gass, rødsprit , renset bensin og.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg