tirsdag den 12. april 2016

Hvornår må man fælde træer

Det gælder både selve ordene, men også hvor og hvornår , siger Jesper Bastholm Munk. Må vores nabo bare fælde løs? Træ skal jo helst væltes om vinteren når der ikke er så meget saft i skidtet, men vil det kunne bruges alligevel.


Det må jeg gøre i perioden jan til maj. Må du altid selv fælde et træ ? Når jeg fælder træ er det også om vinteret og foråret, men det er kun .

Må man fælde træer med spættehuller? Nu har naboens træer det jo med at vokse, og i dag – år efter de er. Man kan sammenfatte denne retspraksis til, at en grundejer ikke må benytte sin . Der kan hurtigt opstår problemer med naboen, hvis du fælder et stort træ i haven uden at have styr på saven, men er det ulovligt? Der må være andre tilfælde omkring aftaler mellem to grundejere.


Ryge-Man-skal-aldrig-aldrig-fælde-et-gamm. Medmindre det er til fare for hus og hjem, folk og fæ. Ryge fortæller historien om skovfogedæbletræet.

På den måde foregår det sikkert og man kan fælde træet uden overraskelser. Træfældning trin 1: Når man har valgt det træ der skal fældes, gælder det først om at have styr på, hvilken retning man ønsker. Hvis du gerne vil have svar på eventuelle lovkrav omkring det at fælde træer i haven,. Du må fælde alt selv, men sikkerheden skal logisk nok være på plads.


Rovfugles og uglers redetræer må ikke fældes i perioden 1. Men for det første er det ikke forsætligt – vi fælder ikke træerne for at. Naboen vil godt være med til at fælde træet men vil ikke betale med på det. Hæk og træer i skel må max være 2m.


Træer skal beskæres i tide, og helst mens grenene ikke har vokset sig. Udgangspunktet er, at du ikke må skære grene af naboens træer. Har du et mindre træ i haven, der skygger e. Hvornår hænger en gren for lavt. Men der er god grund til at gøre en ekstra diplomatisk indsats for at blive enige – det.


Men vil du gerne bestemme, hvornår og hvorhen træet skal falde, skal du lægge det helt rigtige snit. Det er ikke svært at fælde et træ. Og så skal du fælde træet som en rigtig skovhugger ville gøre det.


LavForetag en omhyggelig planlægning, når du skal fælde træer. Kan I oplyse, hvor høje naboens træer må være, når de står cirka halvanden.

Men det forudsætter, at der er tale om en ubrudt række af træer i det meste af .

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg