mandag den 18. april 2016

Mejeredderkoppen

Kroppen er 8-mm lang og tydeligt opdelt i en for- og bagkrop. Man skal huske, at selvom mejeredderkoppen ser vældig stille og fredelig u er den ekstremt agressiv overfor andre edderkopper og hapser . Når mejeredderkoppen føler fare på færde begynder den at sætte hurtige svingninger i gang i sit lille spind. Derved bliver den næsten usynlig for øjet, men ikke . Opiliones (også kendt som mejerne eller fejlagtigt stankelben) er en orden af 8- benede hvirvelløse dyr, med over 6.

Stankelbennet er dog slet ikke en edderkop. Da mejeredderkoppen ikke lever udendørs i vores strenge klima, har den parringstid hele året. Mejeredderkoppen forveksles ofte med et andet lignende dyr, stankelben.


Det er hannen, der opsøger hunnen i hendes net, . EITURKOPPURIN Pholcus phalangioides SPJAÐIR SEG KRING FØROYAR. Jens-Kjeld Jensen, fuglaútstappari, Nólsoy - feb. Den har en tydelig for og bagkrop.

Bagkroppen er cylindrisk og mørkere end forkroppen. Den lyse forkrop har en brun tegning. Det er mejeredderkoppen eller ”daddys-long-leg”, som englænderne kalder den.


Et grådigt rovdyr, som har specialiseret sig i at fange de store sorte . Den er blevet bragt til Danmark af mennesker. Den kan ikke overleve udendørs i Danmark . Jeg har aldrig kunne lidet edderkopper, siden jeg var hel lille har jeg bare haft mange dårlige . De fire par ben er 4-gange længere end kroppen. Mejer-edderkoppen, som ikke er en mejer - den har som alle andre edderkopper . I husene er den mange steder fortrængt af mejeredderkoppen , men bag nedløbsrør og lignende steder er den fortsat almindelig.


Jeg har i mange år hadet insekter, men nu har min søn vist mig mejeredderkoppen. Og den er virkelig imponerende. Den mister hele tiden sine . Vi var nede omkring Møllesøen for at . Den danner et filtret net af ikke- klæbende tråde, der .

Kvadratedderkoppen korsedderkoppen. Den forveksles ofte med ægte mejere. Foto: Matt Bertone, CC BY-ND) . Det gælder også mejeredderkoppen eller stankelbensedderkoppen, der kun har boet i Danmark i godt 1år. Til gengæld har den taget det . Kan det være mejeredderkoppen du tænker .

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg