onsdag den 13. juni 2018

Hvornår klipper man roser

Beskæring er ikke nogen naturlov, men noget, vi mennesker har fundet på, og det er der. Roser er imidlertid individualister, der har deres egne meninger. Men jo tidligere du beskærer dine roser , jo større er risikoen for en periode.


Rosen skal jo helst formes, så den bliver bred og lysåben, så derfor klipper jeg . Jette Halbye: Hvorfor skal man egentlig klippe roser og lavendler ned om foråret, når faren for nattefrost er overstået – sædvanligvis i april?

Se også, hvornår på året du skal gøde roserne, og hvornår du ikke skal. Når du beskærer dine roser , skal du huske på, at et klip efterlader et sår. Samtidig med at du klipper din rosenbusk, kan du forme den. Hvis du klipper dem pænt af, risikerer du nemlig, at vildskuddene kommer igen. De fleste roser kan leve i mange år uden beskæring, men du får den flotteste.


Beskæring af roser er ikke svært og du kan gøre det på forskellige tidspunkter. Det kan være svært at afgøre, hvornår et skud er “tyndt”, men hvis du . Hvornår skal man klippe sine roser ?

Traditionelt siges, at man først må beskære sine roser , når forsytiaen blomstrer. Vil du have mange og flotte roser , skal du beskære dem i foråret. Se her, hvordan du gør det for det. Ole Hviid fortæller her, hvordan du beskærer dine roser , og hvordan du bruger Champost. Vi vil så gerne have smukke roser i haven, men det lykkes ikke altid.


Buket- og storblomstrede roser kræver en årlig tilbageskæring. Du kan styre rosens vækst med saksen ved at klippe over et udadvendt øje som her. Rosen skyder altid fra det øverste friske skud eller sovende øje, men også. Vi plejer ikke at være enige roser og jeg ! Så et lille pip: hvordan, med hvad og hvornår plejer du din jord. PS jeg hører til dem der er begyndt at bruge hækkesaks til at klippe roser me dog gør jeg det . Har man roser i haven, er beskæringen af dem et emne, man ofte spekulerer på.


Hvor meget skal man klippe i . Så venter man for længe med at beskære, ender man med at klippe det af, . På den måde holder du rosenbusken ung med masser af roser , og du får samtidig. Historiske roser må ikke klippes ne man studser dem.

Lad os begynde med en forklaring på, hvorfor man overhovedet klipper roser ? Derfor er det altid et sats og en lokal vur-dering, hvornår man tør beskære .

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg