mandag den 25. juni 2018

Sprøjtegift til haven

Du kan godt have købt sprøjtemidler sidste sommer, som ikke står på listen. Så er det fordi de ikke længere er godkendt til salg. Men du må gerne bruge resten . Med kampagnen ”Drop sprøjtegift i haven – én dråbe er nok” sætter vi fokus på at få haveejere i et stort vandindvindingsområde på Sjælland til at droppe . Sprøjtegift kan forurene grundvandet, hvor drikkevandet kommer fra.


Hvis vi forsat vil have rent drikkevan skal forureningen stoppe.

En flot have har i årevis betydet en græsplæne uden mos, kløver og bellis og bede uden ukrudt mellem planterne, men noget har ændret sig. Din have kan sagtens blive fri for ukrudt alligevel. Derfor har vi udarbejdet en pixibog, som er fuld af gode råd til, hvordan du slipper for ukrudt og samtidig passer på grundvandet.


Der er rigtig mange gode grunde til ikke at bruge sprøjtegift i haven. Læs herom, inden du vælger at sprøjte. Måske er det en bedre ide at lade være. Haveejere skal tage sprøjtegiftkørekort for at købe gift.


Slut med sprøjtegift i haven.

Dermed har miljøminister Ida Auken . To ud af tre danskere mener, at sprøjtegifte i private haver skal forbydes ved lov. Beskyt drikkevandet - gør haven sprøjtefri. Gode råd om en giftfri have. Sådan fjerner du lus på dine planter uden at bruge sprøjtegift.


Det er ofte et problem mellem naboer, at den ene part ønsker en giftfri have og den anden benytter plantegifte for at få en ukrudtsfri have. Vi har samlet en række gode råd om, hvordan du kan holde have uden at sprøjte - og samtidig få. Registrer din giftfrie have på. Kampagnen Sprøjtefri - Nej til sprøjtegifte i haven er lavet af FDV,. Selv om landbruget spreder langt hovedparten af den sprøjtegift , . Sommeren er over os, og med det gode vejr fristes flere haveejere med grønne fingre til at give haven en ordentlig opfrisker.


Skal man bruge sprøjtegift i sin have ? Drømmen om den lille plet jor som man kan kalde for sin helt egen, står højt hos de fleste mennesker på Jorden. En kampagne i kommuner i hovedstadsområdet opfordrer nu borgerne til at stoppe brugen af sprøjtegift i haven. I annoncer i lokalaviser og . Der er brug for en fælles beslutning - gør haven sprøjtefri. Hvis du anvender sprøjtegift i haven , kan det påvirke det van dine børn og børnebørn .

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg