onsdag den 13. juni 2018

Sprøjtegift i landbruget

Et flertal af danskerne mener, at det konventionelle landbrug generelt bruger for meget sprøjtegift. DN arbejder for et sprøjtefrit Danmark. Som aktiv i en DN-afdeling er det vigtigt at have kendskab til brug af sprøjtegift i landbruget og i private haver.


For høje doser i kroppen kan være skadelige. Sprøjtegift kan forurene grundvandet, hvor drikkevandet kommer fra. De fleste sprøjtegifte kommer fra landbruget , men gartnerier, planteskoler, .

Landbrugsstyrelsen arbejder for at skabe værdi for landbruget på et bæredygtigt grundlag. Igennem tilsku regulering og kontrol sætter vi rammerne for et . DEBAT: Vi skal overveje, om dansk landbrug skal gå en ny vej uden sprøjtegift og unaturlig masseproduktion af korn. Landbruget køber stadig mere sprøjtegift in på trods af at politikerne har lavet . Aarhus kommune i retten for at bevare retten til at bruge sprøjtegift i sårbare områder, selvom grundvandet er . BLOG: Der er noget helt galt, hvis de sprøjtegifte , der bliver brugt på.


Der er sprøjtegift i fire af ti undersøgte indtag i grundvandet. Selvom forbruget er faldende, . Replik: I et angreb på Alternativet i avisen Danmark den 2.

Dansk landbrug får fremover lov at bruge flere forskellige pesticider. SF nået til enighed om at tillade flere sprøjtegifte i . Miljøordfører beroliger me at fund af rester af sprøjtegift i vand ikke. Der bliver brugt for mange pesticider i dansk landbrug. Dette påbud rammer i sagens natur de erhverv, der bruger sprøjtegifte , som eksempelvis landbrug og gartnerier. Kommunen har, i samarbejde . SPRØJTEGIFT – Sejr for Esben Lunde Larsen, der har fået.


Kemiske stoffer i landbruget. Forfattere: John Jensen og Hans Løkke. Herhjemme glæder landbruget glæder sig over, at der ikke er udsigt til forbud mod et særdeles vigtigt stof, skriver interesseorganisationen . Danmarks Miljøundersøgelser, Afdeling for Terrestrisk . Folketinget er heldigvis ikke eneste mulighed for at gøre op med sprøjtegift.


Med ét forsvandt ordet ” sprøjtegift ” og landbruget og myndigheder betegnede herefter officielt kun sprøjtegifte som ”pesticider. Det viser Miljøstyrelsens seneste tal. Bentazon er en sprøjtegift , som landbruget bruger til at bekæmpe ukrudt i bl.


Alene salget af Roundup-aktivstoffet glyphosat steg med 5ton . Roundup, der er den mest brugte sprøjtegift i fødevareproduktionen i. OVer 1forskellige pesticider bruges i landbruget og gartnerierne i . Når landbrug bruger myrer som skadedyrsbekæmpelse er det lige så effektivt som at bruge kemikalier.

Derudover er metoden bæredygtig – og . Bare rolig, siger myndighederne – det er ikke farligt at drikke.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg