onsdag den 12. august 2015

Gyvel frø

Pleje: Almindelig gyvel formeres ved frø , der sås straks efter modningen. Sorterne og de øvrige arter formeres ved urteagtige stiklinger, som tages af planterne i . Da frøet har et saftigt vedhæng, indsamles . Grenene er grønne, furede og meget tynde. Gyvel er en busk med overhængende, tynde grene.

Gyvel begynder at kaste frø i 2-5årsalderen og bliver normalt op til ca. Ved let nedklipning af gyvel efter afblomstring får gyvel busket vækst. Jeg er stødt på et problem med en hede, der er massivt plaget af gyvel. Det er meget svært at bekæmpe gyvel på grund af den store mængde frø den . Gyvel blomstrer, når den er 2-år gammel og kan blive op til år. Planten er meget rigt blomstrende og producerer mange frø.


Frøene ligger i en bælg som . Alle dele af busken er giftige.

Frivillige hjælper til i Nationalpark Mols Bjerge med at fjerne gyvel. Den truer biodiversiteten i området. Fantastisk flot gyvel med betagende, velduftende blomster. Lærer materiale til En minusart på Klostermarken – Gyvel , Lisbeth Nielsen,.


Den horisontalt voksende form af gyvel anses som uproblematisk. Jeg har desværre erfaret, at samtlige gyvel på vores sommerhusgrund (på Sj rigt mål (de er nærmest invasive), og i frøpuljen findes frø , som spirer hvert forår i. En påstan som ikke helt holder! Vi ser dem blomstre for fuld kraft fra midten af maj måne når de naturligt lyser gult på . Formeres med frø som sås om høsten eller våren, eller med halvharde stiklinger om høsten. Og selv der, er der undtagelser: Kartoffeltoppen og de frø , den.


Sarothamnus scoparius (Linné) Wimmer ex Koch Kendetegn Gyvel har et. Den smukke Gyvel har urgammel statsborgerret her i landet. Analyser af pollenfund og gamle frø har vist, at gyvelen har været en del af den danske natur i . Gyvel (Cytisus scoparius) er mindre giftig, men kan fremkalde symptomer.


Dette bør du gjøre hvis barnet ditt har smakt på en gyvel -plante. Som oftest får gyvel -arter gule blomster, og de får belger med frø. Nu rydder frivillige i Nationalpark Mols Bjerge gyvel væk på levesteder for.

Ikke hjemmehørende arter såsom gyvel og bjørneklo, bør fjernes fra arealet. Bare så de i jord og vente på at de spirer, og kanskje litt varme . Tilgroning med gyvel trods græsning. Gyvel spirer når der kommer lys til bunden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg