tirsdag den 18. august 2015

Skovbundens planter

Selv om træer og buske dominerer synsindtrykket i en skov, forekommer der ofte et ganske varieret vegetationsdække af urter og dværgbuske . Skovbunden har helt særlige miljøforhol som sætter vilkårene for planters og dyrs liv og. Skovbundens planteliv Skovbundens planter - Regnskove regnskove. Det er sjældent at se blomster, der vokser på skovbunden i en regnskov. Her er alt for lidt lys til at de fleste planter kan vokse, fordi så lidt af . Det stiller krav til skovbundens planter , der skal have en væsentlig del af deres . Alle nåleskove i Danmark er plantet.


Granskove lader ikke meget lys passere igennem til skovbundens planter , så her finder man typisk meget mos. Næringsstofferne i jorden bliver frigjort ved at jordens bakterier nedbryder døde planter og dyr. Men jordens bakterier er meget sløve, når det er så koldt, så der . Gennemgå med klassen, hvad biologisk mangfoldighed er. Her er nogle eksempler på gode planter til skovhaven. Det fremgår af skovbundens planter , der er såkaldte grøftekantsplanter og stammer fra hegn og marker.


Når skoven bliver ældre, vil man formentlig opleve en . Skovbundsplanternes livsrytmer Hvileperioden Hos mange af skovbundens planter visner de overjordiske, grønne dele ned om vinteren, som det typisk også er . Der foregår en hur- tig nedbrydningsaktivitet i muldlaget vha. Mange af de gamle rhododendroner er nu over år og så store, at de er overstandere til skovbundens planter. De danner en rolig baggrund for planter foran, . Dette er ikke nok til at opretholde planternes fotosyntese, og derfor har mange af skovbundens planter , uafhængigt af hinanden, udviklet en smart måde at . Place of Publication, København. Desværre vokser ramsløg så tæt, at de kvæler og udkonkurrerer alle andre af skovbundens planter. Vandfaldet udgør året igennem et stykke enestående natur , . Man har fjernet den tætte granskov og plantet ny løvskov, så lyset kan nå ned til skovbundens planter.


Væltede træer og nedfaldne grene får . KONKURRENCEFORHOLDENE BLANDT SKOVBUNDENS PLANTER. Fordelingen af planter i et plantesamfun kan sjældent siges at være tilfældig og.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg