mandag den 23. oktober 2017

Støvlus i mel

Sukker, mel og kornblandinger er derfor vanlige matvarer hvor en kan finne støvlus. Noen støvlus kan ernære seg på proteinrike tørrvarer, som . Det er vanskelig å forebygge mot brun støvlus. Det nærmeste jeg trur det kan være er støvlus , men ifølge. De kan liksågodt ha kommet inn med vanlig mel eller tørrvare fra Norge som fra .

Noen arter kan også leve av sukker og stivelse og de kan derfor treffes i sukker, mel og . Den viktigste føden til støvlus er små muggsopper. Mel med mange støvlus bør kastes. Har kastet mye av matvarene på kjøkkenet og gått til innkjøpt av bokser til mel etc. De fleste poser og pakninger inneholdt støvlus. Vi finner av og til støvlus i mel , gryn og andre liknende matvarer, særlig under lagerforhold.


De gjør da vanligvis liten skade på varene, bortsett . Og det var sannsynligvis støvlus du hadde funnet og den lever ikke av mel men av en muggsopp som kan vokse på papir som er litt fuktig.

Ikke fordi, der er støvlus , . Svart jordmaur ( sukkermaur). Skjeggkre og sølvkre er små insekter med . I køkkener findes de navnlig i stivelsesholdige varer, mel , gryn, osv. Den lever av alle slags produkter: Mel , gryn, kakao, kjeks og lignende. Boklusa er en vanlig støvlus i hus i Norge.


Støvlus (boklus) er brune og ligner på lus. Til tross for navnet er ikke støvlus noen virkelig lus, og heller ikke støv for den saks. Kan fly, men gjør det sjelden.


Livnærer seg på mel og kornvarer. Flere arter — Liposcelis bostrychophila, Lepinotus patruelis) . Tips om insekter i køkkenet. Hvis du opdager insekter eller andet kryb i fødevarer i køkkenet, er de oftest kommet ind i hjemmet via for eksempel en pose mel.


Skadedyrene sprer seg ofte i og langs rør, kabelgater, ventilasjon, sprekker og lignende, og det er derfor viktig å bekjempe dem før de sprer seg. Meget vanlig i hus med fuktskader, . Forebyggelse og bekæmpelse af skadedyr i korn og mel : Forebyggelse.

Vi har fundet en masse bittesmå dyr i vores mel og havregryn. Rismelbiller har en præference for rent mel , spiser og forpupper sig i mel og.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg