tirsdag den 21. marts 2017

Kløve brænde vådt tørt

Hvordan gør du - og hvornår er det optimalt at kløve dit brænde ? Fældning, kløvning og stabling af brænde er et stykke arbejde, som mange holder af - fordi arbejdet med træet har et praktisk formål,. Sådan tjekker du om dit brænde er tørt. Når du skal kløve brænde , er det først og fremmest vigtigt, at du har det.


Brænde med stor diameter eller fyldt med kvaster kan være svært at flække.

Det tager tid at hugge brænde - meget tid! Se denne video og spar timevis på at kløve brænde med et enkelt, men helt genialt trick. Gran er det nemmest når træet er frisk, halvtørt eller tørt ? Er det nemmest at kløve tørt eller nyfældet brænde -træ? Med en god kløvehammer kan man flække både tørt og frisk brænde.


Men først skal det kløves (Foto: Istock Photo). Granbrænde tørrer hurtigere end brænde af bøg, eg og ahorn. Desuden kræver kløvning af tørt træ flere kræfter, end frisk træ, der er oftest er langt lettere at kløve.

Tørt og vådt brænde - opbevaring og svampesporer. Om at fyre med vådt brænde. Jo tidligere på året brændet saves og kløves jo mere får man ud af den.


Stabel det pænt et sted hvor det får nok luft (Aldrig vådt træ op ad en mur af hensyn til murværket og træet). Vådt træ er nemmest at flække. Ja, jeg mener også at friskt træ er nemmest at kløve.


Jacob Aakjær har dette spørgsmål: Vi sad rundt om morgenbordet og diskuterede, hvor man har den største kraft i forbindelse med . Dem der vælger at købe brænde i tårne, gør det. Lyder det tungt og dumpt, er det for vådt. Men det er svært at kløve og også svært at få til at brænde.


Kom med ved brændestakken hvor Preben Palsgaard demonstrerer, hvordan han opskærer og kløver sit. Hvordan regner man u hvor mange rummeter brænde i en meters længde, der. Hvis dit brænde skal have optimal brændværdi, skal det kløves og opbevares. Hvis man er i tvivl, om træet er tørt nok til at komme i brændeovnen, så kan man.


Er lyden derimod dump og dyb, er brændet stadig vådt og bør . Ovntørret brænde er endnu mere tørt end lufttørret brænde.

Har du selv interesse i at kløve brænde , så få gode tips i denne video fra . For vådt brænde giver for stort forbrug. Kort kløvet brænde tørre hurtigst. Meget tykke stykker kan kløves med hammer og kile.


Det er også uøkomomisk at fyre med vådt brænde , fordi tørringen så sker i selve ovnen, og dermed forsvinder en del af.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg