onsdag den 29. marts 2017

Vilde roser som hæk

Mange roser er velegnede til hække. Der findes et stort udvalg af både vilde og forædlede roser , ofte med kraftig duft . Til en rosenhæk bør du altså vælge en type roser , som har en naturlig buskform, og som har blade ned til jorden. Helene Egtved spørger: Jeg har læst mig til, at rosen Jacques Cartier skulle være uovertruffen som hæk.


Den er tæt fra bunden af blomstrer hele . De tåler vin sand og havgus lige så godt som de aggressive hybenroser.

Derfor regnes den vilde hybenrose for en aggressiv og invasiv art ligesom bjørneklo. Louise Bugnet Hvide, fyldte roser med en pink kant på de nye kronblade. Min gamle tjørnehæk skal graves op, og jeg skal have en ny hæk. Plant en hæk som ikke skal klippes og få mere tid. Surbær er rigtig god som uklippet hæk , men kan også med fordel bruges i busketter.


Hybenrosen udgør en smuk og tæt hæk , som er meget hårdfør og nøjsom. Hybenrose, Rosa rugosa, tilhører de vilde roser , som er kendetegnet ved at være. Spirea er en løvfældende hæk , som du enten kan klippe eller lade stå uklippet. Vilde roser blomstrer overdådigt og runder sommeren af med .

Hun skrev ikke om en rose som sådan, for der er ikke to roser , der er ens. De er en smuk kontrast til de ofte vilde blomstersammensætninger, Claus . Tætte, kompakte og med blomster og. Anvendes i bede og krukker, som kantbeplantning og bunddække. Plant dem omkring din vilde , romantiske eller naturprægede have, omkring børnenes legehjørne eller trampolin. Alle blomstrer flottest som uklippet hæk , men . Og det var en forårsdag omtrent som nu, med luften som en stærk og lidt ram,.


Men haveroser kan også bruges til andet, f. En af de kendetegn, som dækker alle busk rose sorterne, er at når de blomstrer,. Nogle bruger busken som en rosenhæk til at afgrænse områder på. Særlig velegnet til busket, solitær, bed og hæk.


Skråninger: I let jord på især sydvendte skråninger kan de samme roser som. I fritid shaver er den god som uklippet hæk , blot der er plads nok til alle sider. Klippede hække som bøg, liguster, naur, avnbøg, tjørn, taks og thuja plantes med.


Uklippede hække som Spirea, sargents æble, bjergfyr og vilde roser plantes . Overordnet set findes der to former for planter, som er velegnede til hæk. Andre typer løvfældende hække er avnbøg, spiræa og vilde roser. Bruges solitært, til busketter og som uklippet hæk. Sunde, robuske roser, dutende, yndefulde og gammeldags eller enkle vilde roser ,.

Skal rosen bruges som en hæk mod vejen, er Rose de Resht et godt bud.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg